Muhalefetin kazanacak adayı belirlemesini istiyorum

Muhalefetin kazanacak adayı belirlemesini istiyorum
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya konuştu. İmamoğlu, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu’nun Saraçhane çağrısını sosyal medyadan öğrendiğini söylemesi hakkında, “Kendisini o an arayıp...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Habertürk yazarı Fatih Altaylı’ya konuştu. İmamoğlu, CHP Genel BaşkanıKemal Kılıçdaroğlu’nun Saraçhane çağrısını sosyal medyadan öğrendiğini söylemesi hakkında, “Kendisini o an arayıp böyle bir miting düzenleyeceğimizi söylemedik ama mahkumiyet kararı çıkması halinde Saraçhane’de toplanacağımız çok önceden belliydi” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı davanın sonucuyla ilgili fikrini açıklamaya çağıran İmamoğlu, “Net biçimde söylesin. Bu kararı doğru mu buluyor yanlış mı” dedi.

“Kendinizi Erdoğan karşısında rakip olarak mı görüyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, “Erdoğan’ın karşısındaki rakip takımın bir oyuncusuyum. Teknik direktör beni oyunu sokar veya sokmaz. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum. Kendimi aday görmek gibi bir hadsizlik içinde değilim. Ben muhalefetin kazanacak adayı belirlemesini istiyorum. Kim olur ona liderler karar verecek ama kazanacak biri olmalı. Yarın iktidar biz olursak, ben de İstanbul’da tarih yazarım” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU AÇIKLAMASI
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile aralarındaki tartışma iddialarına da değinen İmamoğlu, “Elbette sorun var. Burası CHP. Biat yok. Fikir tartışması var. Burada farklı düşüncelerin tartışılması ve bir sonuca ulaşılması geleneği var. Canan Kaftancıoğlu ile bazı konularda farklı düşünüyoruz ve bunu da birbirimize söylüyoruz. Bu medeni bir tavırdır. Canan hanım, Saraçhane’de durduğu yerle gereken mesajı zaten vermiştir. Fikir ayrılıklarımızın olması hedefimizin aynı olduğu gerçeğini değiştirmez” sözlerini sarf etti.