Muhalefetten Kanal İstanbul uyarısı: Kuruş ödemeyeceğiz

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 10, 2021 / 09:59

Habertürk, Kanal İstanbul’un temelinin 26 Haziran’da atılacağını duyurdu. Habere göre, 6 köprüden ilkinin temel atma törenine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.
Bu haberin adından yine gündem olan Kanal İstanbul konusunda, Millet İttifakı’nın en büyük iki ortağından, çok sert uyarı geldi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV’de katıldığı Çalar Saat programında, iktidara geldiklerinde projeyi durduracaklarını belirterek şu uyarılarda bulundu:
“Eğer Kanal İstanbul’a herhangi bir ülke kredi verir ya da gelir de ihalesini alırsa iktidara geldiğimizde Allah nasip ederse biz o projeyi durduracağız, o ülke ile de aramıza mesafe koyacağız. O şirketlerin paralarını asla ödemeyeceğiz. Türkiye’de yatırım yapmalarının önünü tamamen keseceğiz. Parayı yatırdığınız an zarar edeceksiniz.”
HUKUKSUZLUĞA ORTAK OLMAYIN
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de benzer uyarıyı, partisinin Meclis grup toplantısında yaptı. Akşener, «Şimdiden uyarıyorum. Sayın Erdoğan ve iktidarına güvenerek sakın ola bu hukuksuzluğa ortak olmayın. Sonra üzülürsünüz. Bir kuruş alamayacaksınız, ödemeyeceğiz” dedi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top