Muhalif gazetecilerin evlerine yakın takip

Muhalif gazetecilerin  evlerine yakın takip
Gazeteci Yılmaz Özdil’in konutundaki yıkım işlemi iktidara yakın medya tarafından gün gün takip ediliyor. Özdil’in ardından Odatv İmtiyaz Sahibi ve Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın ve gazeteci Can Dündar’ın konutlarıyla...

Gazeteci Yılmaz Özdil’in konutundaki yıkım işlemi iktidara yakın medya tarafından gün gün takip ediliyor. Özdil’in ardından Odatv İmtiyaz Sahibi ve Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın ve gazeteci Can Dündar’ın konutlarıyla ilgili de Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün harekete geçtiği aktarıldı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde, Yılmaz Özdil’in eşi Hülya Özdil tarafından satın alınan ve 142 metrekareden 310 metrekareye çıkarıldığı gerekçesiyle kaçak eklentilerinin yıkımına karar verilen villadaki işlemler Sabah, A Haber ve Takvim gibi medya kuruluşları tarafından fotoğraflarla takip ediliyor. İlk günden bu yana her gün yıkımdan fotoğraf paylaşılıyor. Dün paylaşılan fotoğraflarda moloz yığınları yer aldı.
Öte yandan Soner Yalçın’ın İstanbul’daki konutunun fotoğraflarını paylaşan medya kuruluşları, “Basit tadilat dedi kale yaptı” başlığıyla konutun fotoğraflarını servis etti. Villaya bodrum kat ilavesi yapıldığı öne sürüldü. Can Dündar için de “Sıra Can Dündar’ın villasına geldi” başlıkları atıldı. Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Dündar’a tebliğ edilen yazıda, “11 Haziran tarihine kadar imara aykırı yapılan kısımların tahliye edilmesi, aksi takdirde kamu tarafından yıkılacağı” ifadesine yer verildiği aktarıldı.