Muhalif kanallara yine RTÜK sopası

Muhalif kanallara yine RTÜK sopası
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV ve KRT’ye yüzde 3’lük bir para cezası daha kesti.İstanbul Bahçeşehir’de altı kadın, sosyal medyada darp edildiklerine ilişkin görüntüler paylaşmıştı. Kadınlar yaptıkları...

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE1, Halk TV ve KRT’ye yüzde 3’lük bir para cezası daha kesti.

İstanbul Bahçeşehir’de altı kadın, sosyal medyada darp edildiklerine ilişkin görüntüler paylaşmıştı. Kadınlar yaptıkları paylaşımlarla, beş erkeğin site bahçesinde kendilerine bira içtikleri gerekçesiyle saldırdıklarını söylerken, olaya ilişkin gözaltına alınan üç kişiden ikisi de tutuklanmıştı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve yazar Emre Kongar, sundukları programda bu görüntülere tepki göstermişti.

RTÜK, burada kullanılan sözler nedeniyle TELE1’e yüzde 3 para cezası kesti.

SOYLU’NUN ŞİKAYETİYLE 2 KANALA DAHA CEZA
RTÜK’ün CHP kontenjanından üyesi olan İlhan Taşçı, Soylu’nun şikayeti üzerine Halk TV ve KRT’ye ceza verildiğini bildirdi. Taşçı, RTÜK’ün Halk TV ve KRT’ye verilen cezaları Soylu’nun ‘eleştiri sınırı ötesinde küçük düşürüldüğü’ gerekçesine dayandırdığını ifade etti.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI'NIN 'VAN BAŞKALE' ŞİKAYETİ
Bir başka CHP’li RTÜK üyesi Konuralp, Halk TV’nin Peker cezası dışında, Jandarma Genel Komutanlığı’nın ‘Van Başkale’ şikayetinden dolayı ikinci bir para cezasının muhatabı olduğunu açıkladı.