Muhalif sesleri susturmayın

Muhalif sesleri susturmayın
AB'den Türkiye'ye çağrı:
SUSTURMAYINAvrupa Birliği, TBMM'den geçen sosyal medya yasa tasarısıyla ilgili endişesini dile getirdi.Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in...

AB'den Türkiye'ye çağrı:SUSTURMAYIN

Avrupa Birliği, TBMM'den geçen sosyal medya yasa tasarısıyla ilgili endişesini dile getirdi.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in sözcüsü Peter Stano, söz konusu yasanın "Türkiye'de ifade özgürlüğünü ve bağımsız medyayı daha da kısıtlamasından korktuklarını" söyledi.

Sözcü Stano, Brüksel'de yaptığı açıklamada, özellikle de yasanın öngördüğü hapis cezalarına dikkat çekti.

Stano, hâlen AB'ye aday ülkelerden biri olan Türkiye'nin "en yüksek demokratik standartları ve uygulamaları" sürdürmek zorunda olduğunu belirten Stano, Ceza Kanunu'nun muhalif seslerin susturulması için kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Muhalefet ve basın meslek örgütleri tarafından "sansür yasası", iktidar tarafındansa "dezenformasyonla mücadele yasası" olarak tanımlanan 40 maddelik kanun teklifi dün akşam TBMM'de kabul edilmişti.

AK Parti'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla Meclis'ten geçen yasa tasarısı, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan" kişilere bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesini öngörüyor.