“Muhbir vatandaşlar” istedi, Uca ve Şansal gözaltına alındı

“Muhbir vatandaşlar” istedi, Uca ve Şansal gözaltına alındı
Televizyon programcısı Metin Uca ve modacı Barbaros Şansal dün İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.Gösterisi için Ankara’ya gitmek üzereyken gözaltına alınan Uca 4.5 saat sonra serbest bırakıldı. Uca yaptığı açıklamada,...

Televizyon programcısı Metin Uca ve modacı Barbaros Şansal dün İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Gösterisi için Ankara’ya gitmek üzereyken gözaltına alınan Uca 4.5 saat sonra serbest bırakıldı. Uca yaptığı açıklamada, 21 Ağustos 2022’de Edremit’te sergilediği oyunu izlemeyen “muhbir vatandaşın” ihbarı üzerine gözaltına alındığını söyledi. Uca “‘’Sultan Sofraları’’ kitabında yer alan Fatih Sultan Mehmet’in ‘deniz kabuklularını severek yediğini’ anlatan bölümden sonra Diyanet İşleri Başkanı’na ‘Siz yasak diyorsunuz ama ecdadım bayılarak yiyor, kime inanayım ‘ sorusunu yönelttiğini” vurgulayarak “Bunu devlet büyüklerine hakaret, halkı kin ve nefrete sürüklemek olarak değerlendirmişler” dedi.

Sözcü muhabiri Habip Atam, Uca ve Şansal’ın fotoğrafını paylaştı.


OLMAYAN HESAP İÇİN DAVA
Uca ile aynı saatlerde KKTC’den gelen modacı Barbaros Şansal da gözaltına alındı. Şansal, Sözcü’ye yaptığı açıklamada “Muhbir vatandaşlar CİMER üzerinden şikayet etmişler. Benimki olmayan Facebook hesabım üzerinden… Bir sahte hesaptan açılan bir dava” dedi. Hükümeti, yargı organlarını ve emniyet teşkilatını aşağılamak iddiasıyla hakkında arama kararı bulunan Şansal, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.