Muhtaçlık artıyor gençlik perişan

Muhtaçlık artıyor gençlik perişan
Edirne'de okuyan üniversite öğrencileri, kendilerini ziyaret eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'na yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlattı. Maddi imkansızlık nedeniyle çoğu zaman kahvaltı yapmadan okula gittiklerini...

Edirne'de okuyan üniversite öğrencileri, kendilerini ziyaret eden CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu'na yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlattı. Maddi imkansızlık nedeniyle çoğu zaman kahvaltı yapmadan okula gittiklerini belirten öğrenciler, "Aynı evde yaşıyoruz. Bir peyniri üçe bölüyoruz. Asker gibi herkes kendi hakkını yiyor. Bu durumdan çok utanıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Bir üniversite öğrencisi, Edirne'ye alışverişe gelen turistlerin çok rahat alışveriş yapabildiğini belirterek, "Yurt dışından ülkemize gelip döviz kurlarını burada TL'ye çevirip ürünleri alıyorlar. Ama çok ucuza alıyorlar. Ama bizim Türk gencimiz bunu giyemiyor. Kıyafet almak için bir kişi kredi çekiyor. Bunun artık bir izahı yok. Bir şey söyleyemezsin bu duruma" dedi.

Memleketine otobüsle gitmenin pahalı olduğunu ifade eden öğrenci, "Ben Gaziantepliyim, 1.300 lira. Vizelerden sonra herkes gidecek. 'Ben o paraya değer mi?' diye düşünüyorum" dedi.

"PARASIZLIKTAN KAHVALTI YAPAMIYORUZ"

Parasızlıktan kahvaltı yapamadıklarını kaydeden bir öğrenci, "Gerçekten kahvaltı yapan öğrenci yok. Biz hiçbir şekilde kahvaltı yapmıyoruz. Öğle yemeğine kadar aç bir şekilde. Durumumuz standart baktığımızda çok da kötü durumda değil" ifadelerini kullandı.

Bir başka öğrenci  "Vekilim, tanıdığım bir arkadaşım vardı. Sadece KYK ile geçiniyordu. Ailesinden herhangi bir destek almıyordu. Burs alıyordu. Yurt parasını verince geriye 300-400 lira parası kalıyordu. 200 lirayla bir ayı geçirmeye çalışıyordu" diyerek yaşanan zorlukları anlattı.

Gaytancıoğlu'nun ders kitaplarını nasıl aldıklarını sorması üzerine öğrenciler, "2. el aldık. Bir tanesi 350 lira. Sıfırı 600 lira. Sonra biz de satacağız" dedi.