Muhtarları suça teşvik etti

Muhtarları suça teşvik etti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi’ne katıldı. Soylu, burada yaptığı açıklamada, “117 kadın muhtarımız vardı, bugün ise kadın muhtar sayımız 1123’tür. Buradan bir çağrı yapmak...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kadın Muhtarlar Derneği 3. Genel Kongresi’ne katıldı. Soylu, burada yaptığı açıklamada, “117 kadın muhtarımız vardı, bugün ise kadın muhtar sayımız 1123’tür. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Kadınlar mutlaka muhtar adayı olsunlar” dedi.

“Uyuşturucuyla mücadelede çok önemli bir yol katettik” diyen Soylu, metruk binalarla ilgili aldıkları önlemleri sıraladı. “Hepinizden ricam bu konuda cesaretli olalım. Her bir çocuğumuzun orada zehirlenmesi bizim için kabustur” diyen Soylu, muhtarlara mahkeme kararlarıyla ilgili çağrıda bulundu:

“Geçen gün vilayetlere gidiyorum; Diyarbakır, Adana ve İstanbul da dahil olmak üzere, muhtarlarımız diyor ki ‘Efendim şurada metruk bina var burada metruk bina var. Ama mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin. Çünkü o bina orada durdukça orada uyuşturucu kullanılıyor. Vatandaş geliyor diyor ki muhtara ‘Bu binayı ne yapacaksın.’ Muhtar ‘mahkeme kararı var yıkamayız’ diyor. Ben de diyorum ki gece yarısı dozer gelsin yıksın, kim yıktı biz nereden bilelim ya!”