Müjde ile ilgisi var mıydı

Müjde ile ilgisi var mıydı
İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, Gara’ya yapılan askeri harekat ve PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesini soru önergesiyle...

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Aytun Çıray, Gara’ya yapılan askeri harekat ve PKK tarafından kaçırıldığı belirtilen 13 asker ve polisin yaşamını yitirmesini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.
Çıray, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a “Mağarada bulduğunuz asker ve memur şehitlerimiz için neden ‘sivil vatandaşlar’ ifadesini kullandınız? Operasyonu yöneten olarak başarısızlığınızı gizlemek için miydi?” sorusunu yöneltti.
Aytun Çıray, Milli Savunma Bakanı Akar tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, 10 Şubat’ta PKK’ya yönelik başlatılan “Pençe Kartal-2” harekatıyla ilgili bakanlık ve AK Parti yetkililerinin açıklamalarını anımsatarak, “Kamu vicdanının tartıştığı bazı soruların cevap bulması şarttır” görüşüne yer verdi.