Mülakatta rezalet ayyuka çıktı

Mülakatta rezalet ayyuka çıktı
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan almalarına karşın sözlü mülakatda düşük puan verilerek kamu görevine atanamayanlarla bir araya geldi.CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmenin...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) yüksek puan almalarına karşın sözlü mülakatda düşük puan verilerek kamu görevine atanamayanlarla bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi’ndeki görüşmenin ardından Kemal Kılıçdaroğlu, mülakat mağduru dört gençle birlikte kamera karşısına geçip açıklama yaptı, “Sözüm söz mülakat belasını kaldıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’yla görüşen ve mülakat nedeniyle atamaları yapılmayan dört öğretmen kürsüden yaşadıklarını anlattı.

‘BÜYÜK BİR HAKSIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM’
KPSS sınavından 79,72 alan Salihcan Büyükaydın, İngilizce öğretmenliği alanında 303’üncü oldu. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılan mülakata giren Büyükaydın’a sözlü sınavdan 56 verildi. Mülakat sonucunu öğrenmesinin ardından iki gündür uyuyamadığını belirten Büyükaydın, “İki gündür yollardayım. Kurum kurum geziyorum. Deyim yerindeyse çalmadık kapı bırakmadık. İki gündür sadece dört saat uyudum. Büyük bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. İnşallah bizim hakkımızın geri verilmesini umuyorum” dedi.

Lise matematik öğretmeni Fuat Korkmaz ise alanında Türkiye 68’incisi olduğunu belirterek, “Günlerimi, ailemden çocuğumdan feragat ederek, çalışarak bu dereceyi elde ettim. Sözlü mülakatımın çok iyi geçmesine, mülakattaki hocalarımın beni tebriklerle uğurlamasına rağmen ben şu an 55 puan aldım. Bin kişiye yakın böyle arkadaşımız var, çok mağduruz. Adalet istiyoruz. Hakkımızın teslim edilmesini istiyoruz” dedi.

YETKİLİLERE SABAHTAN BERİ ULAŞAMIYORUZ
Mülakatta elenen öğretmen adaylarının ardından konuşan Kılıçdaroğlu, “Konuşan dört arkadaşımız bizim evlatlarımız. Türkiye’nin bugünü ve geleceği. Yapılan bu işlemlerden dolayı onlara özür borcumuz var. Fakat bırakın özür dilemeyi, yetkililere sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bakan Bey’e sabahtan beri ulaşamıyoruz. Bu haksızlığı 84 milyonun duymasını istedim” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde sözlü mülakatı kaldıracaklarını, mülakat nedeniyle atanamayan öğretmenlere hukuki destek vereceklerini belirtti.

SAAT 13.00’TE GÖRÜŞMEK ÜZERE

Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi’ndeki açıklama sonrası sosyal medya hesabı üzerinden de bir paylaşım yaptı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talebinde bulunduğunu tekrar hatırlatan Kılıçdaroğlu, “KPSS’deki mülakat rezilliğini konuşmak üzere, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den randevu talep ettim, hala ses yok. Anlaşılan eğitimden daha önemli işleri var. Saray Hükümeti görüşmelerden kaçarak, bu işleri sümen altı edebileceğine inanıyor. Yanılıyor. Erdoğan, gençlere propaganda yaparsın, şiir okursun, şarkı söylersin. Oy için yapmayacağın şey yoktur senin. Sonra bir kısım gencin haklarını gasp edersin, beslemelerine peşkeş çekersin. Bakanından yanıt bekliyorum, haberin olsun!” dedi.

Akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den hala randevu yanıtı gelmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yarın saat 13.00’te görüşmek üzere…” mesajını paylaştı.