Mülakatta torpil belgelendi

Mülakatta torpil belgelendi
AK Parti’nin Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Van’da mülakatlara girecek ‘yakınları’ için Van İl Müftülüğü’ne yazılı talimat gönderdiği ortaya çıktı.Söz konusu belgeleri...

AK Parti’nin Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin, Van’da mülakatlara girecek ‘yakınları’ için Van İl Müftülüğü’ne yazılı talimat gönderdiği ortaya çıktı.

Söz konusu belgeleri gazeteci Oktay Candemir sosyal medya hesabından, “Torpilin belgesi olur mu demeyin? İşte belgesi?” diyerek paylaştı. Bitlis vekili Kiler’in müftülüğe yazdığı yazıda, “Aşağıda isimleri yazılan hemşerilerimin kurumunuzda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı bekler, çalışmalarınızda başarılar dilerim” dediği görüldü. Ağrı vekili Çelebi de müftülüğe “Aşağıda bilgileri bulunan 4/B imam hatiplik mülakatına girecek ilgililerin değerlendirilmesi hususunu rica ederim” talebinde bulundu.

Belgeleri Twitter hesabından paylaşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da “İmam mülakatında torpil isteyenlerde iman ne gezer” yorumunu yaptı. Gazeteci Gökhan Özbek de “Ey inananlar kul hakkı yiyen bu imamların arkasında kıldığınız namaz caiz midir? Siyasal İslam’da level atladılar” paylaşımını yaptı.