Mülki amirler tezgah başında

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 15, 2021 / 08:17

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmak üzere aldığı, Nevşehir ve Niğde’de yüklenen patates ve soğanları taşıyan 10 TIR’dan 4’ü İstanbul’a ulaştı. İstanbul Valiliği, kent girişi olan Tuzla’da karşılama töreni düzenledi. 
İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, karşılama töreninde yaptığı konuşmada, patates ve soğanların İstanbul’da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen 164 bin aileye dağıtılacağını söyledi. Gevrek, ihtiyaç sahibi ailelere 10 kilo kuru soğan, 20 kilo patates paket olarak ulaştırılacağını söyledi.
İstanbul›a gelen ilk parti patates ve kuru soğanların Anadolu Yakası›nda Ataşehir, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ilçelerinde dağıtımına başlandı.
Bir elin verdiğini, diğer el fotoğraf çekti
Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde de patates ve soğanlar, törenle dağıtıldı. Hilvan Kaymakamı Coşkun Doğan’ın bir kadına patates çuvalı verirken fotoğraf çektirmesi tepkiye neden oldu.
Coşkun, sadece muhalefetin değil, AK Parti’den de tepki çekti. AK Parti MKYK üyesi Şamil Tayyar, “Hükümet, salgının tahribatını azaltmak için ihtiyaç sahiplerine patates, soğan ve çeltikten oluşan 2.2 milyon tonluk gıda yardımı yapıyor. Bir hadsiz çıkıp bu insani tavrı şovuna malzeme yapıyor. Bir çuval patatesle poz vermek, neyin nesi? Yapmamız gereken çok iş var, çook” paylaşımını yaptı.
Türk Bayraklı TIR’larla
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın İstanbul’a gece saatlerinde varan TIR’ın Türk bayraklı fotoğrafını, sosyal medyada paylaşması da tepkilere neden olmuştu.

CHP: Çiftçiye taahhütname imzalatılıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda; Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yalnızca iyi patatesi aldığını dile getirdi. Gürer, “Yalnızca iyi patatesi alıyor, seçiyor ve bir taahhütname imzalatıyor, diyor ki çiftçiye, ‘Bu verdiğin patates gittiği yerde kabul görmezse nakliye ücreti dâhil tüm masrafları senden geri alırım’ diyor” açıklamasını yaptı.
İşe yarayan patatesin alındığını belirten Gürer, “Geriye kalan konusunda çiftçi yalnızlığa itiliyor. Özellikle küçük çiftçimizin elinde patates çillendi. Bu çiftçinin zararını ziyanını kim karşılayacak?” ifadelerini kullandı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top