Mülteci sorununu 2 yılda çözeceğim

Mülteci sorununu 2 yılda çözeceğim
Hem sığınmacılar mahvoluyor, hem biz mahvoluyoruzBiz üçüncü sınıf bir ülke miyiz? Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz. Para veriyorlar külfete katlanın diyorlar. Biz parasını verelim onlar katlansın…....

Hem sığınmacılar mahvoluyor, hem biz mahvoluyoruz

Biz üçüncü sınıf bir ülke miyiz? Beyler rahat etsin diye bütün sıkıntıyı biz mi çekeceğiz. Para veriyorlar külfete katlanın diyorlar. Biz parasını verelim onlar katlansın…. Bu ırkçılık değildir. Allah’ın yarattığı en değerli varlık insandır, insana saygı duyarım. Ama benim ülkemde izlenen yanlış politikalarla hem sığınmacılar mahvoluyor hem biz mahvoluyoruz. Adamlar, ‘burada kalmayacağım, Avrupa’ya gideceğim’ diyor, biz burada tutuyoruz… Bazen sığınmacılara kızıyoruz, niye kızıyoruz, onları günahı yok ki. Onlara kapıyı açana, izin verene kızacaksın… Binlerce Afganlı Türkiye’ye nasıl geldi, izin vereni suçlamamız lazım. Para için bunları yapıyorlar. Hazine tam takır, onları getirin biz burada yapalım.

Dış politikayı barış üzerine inşa etmek zorundasınız, kavga üzerine değil. Allah nasip eder, sizler de destek verirseniz; mülteci sorununu çözmeye kararlıyım. En geç 2 yıl içinde, mülteci sorununu çözmekte kararlıyım. Onların evini, yolunu, kreşlerini, okullarını yapıp diyeceğiz ki evini, yolunu, hastaneni yaptık. Parayı nereden bulacağız, gideceğiz Avrupalılara, o zaman destek vereceksin. Gaziantep’teki sanayicilere gidip fabrika kurun diyeceğiz, sizi teşvik ediyoruz. Esat ile görüşeceğiz. Kardeşim buraya gelen, vatanına gelen vatandaşlardan bir kişinin bile burnu kanamayacak. Onların güvenliğini gerekirse siz, gerekirse biz beraber sağlayacağız. Suriye’de Mısır’da hemen büyükelçiliği açacağım. Allah nasip ederse bunların tamamını yapacağız. Devleti yönetecek kişinin mal varlığı dolayısıyla egemen güçler tarafından tehdit edilmemesi lazım. Bir kişi mal varlığı dolayısıyla tehdit ediliyorsa, o kişinin Türkiye’ye vereceği yoktur.

‘Finansmanı iyi yönettiğimiz için mültecileri alıyoruz, almaya da devam edeceğiz’ diyen Erdoğan…

Bütün komşularımızla barış içinde olmak zorundayız. İlişkilerimizi büyütmek ve geliştirmek zorundayız… İlişkilerimizi iyi bir zeminde götürmek zorundayız. Bakınız 3 milyon 600 bin Suriyeli var resmi kayıtlara göre, gayrı resmi kayıtlara göre 5 milyon Suriyeli var. Resmi açıklamaya göre 40 milyar harcamışız bu insanlara. Bu insanlar ne olacak? Bu yetmedi şimdi Afganistan’dan geliyor. Üstelik binlerce kilometre aşarak geliyor. İran’dan aşarak geliyor. Bir kişi, 100 kişi değil. Suriye’deki gibi kadın, yaşlı, çocuk da değil. Hepsi cepheden gelmiş gençler… Şu söz bana ait değil, Erdoğan’a ait; ‘Finansmanı iyi yönettiğimiz için mültecileri Türkiye’ye alıyoruz, daha da almaya devam edeceğiz.’ Kıyameti kopardım, sen Türkiye’yi nasıl mülteci deposu yaparsın. Parti sözcüsü açıklama yapıyor, ‘Mülteci almayacağız.’ Ya seni kim takar, en tepedeki söylüyor.