“Mültecilere kapıları açsak Yunanistan ne yapar bilmem”

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 12, 2021 / 08:45

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ikili görüşmesi ve Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in mülteci krizinde sorunun Türkiye’den kaynaklandığı yönündeki açıklamasına ilişkin soru üzerine, “Öncelikle mülteci krizinin Türkiye tarafından kaynaklandığını söylemek gerçekten nankörlüktür” karşılığını verdi.

Türkiye’de yaklaşık 5 milyon mülteciye ev sahipliği yaptıklarını belirten Erdoğan, “Eğer biz kapıları açacak olursak Yunanistan ne yapar bilemem. Hepsinden öte Ege’de, Akdeniz’de mültecilerin botlarını şişleyerek onları ölüme mahkum eden ülke Yunanistan’dır. Elimizde bütün belgeler var” dedi.

ABD’nin Dedeağaç’a sevkiyatına ilişkin olarak ise Erdoğan, “Aslında sadece Dedeağaç bir üs değil, Yunanistan’ın kendisi şu anda Amerika’nın bir üssü durumuna gelmiştir. Şu anda Yunanistan’ın içerisindeki Amerikan üslerinin sayısını ben saya saya bitiremedim” açıklamasını yaptı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top