‘Mümtaz’er Türköne yeniden yargılansın’

‘Mümtaz’er Türköne yeniden yargılansın’
FETÖ’den tutuklu eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne’nin ülkücü ağabeyinin ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türköne’nin yeniden yargılanması çıkışını...

FETÖ’den tutuklu eski Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne’nin ülkücü ağabeyinin ölüm yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türköne’nin yeniden yargılanması çıkışını yaptı.

Twitter hesabından açıklama yapan Bahçeli, Zaman gazetesi davasında örgüt üyeliği suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Mümtaz’er Türköne ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bugün Ülkücü şehidimiz Mustafa Türköne’nin şehadetinin 41.yıldönümüdür. 23 Haziran 1979’da 21 yaşındayken şehit düşmüştü. Ağabeyi Mümtaz’er Türköne ise cezaevindedir. Mümtaz’er Türköne’yi öğrencilik yıllarından itibaren tanırım. Aleyhe de pek çok yazısı ve beyanatı olmuştur. Ülkücü şehidimizin ağabeyi olan ve geçmişte davamıza emek vermiş Mümtazer Türkönenin gerçekten suçlu olup olmadığına karar verecek yegane merci Türk adaletidir. Adil ve hakkaniyetli yargılamayla Mümtazer Türköne’nin üzerine atılı isnatların netleşmesi de mümkün olacaktır. Dileğim bir haksızlık varsa bunun acilen düzeltilmesidir. Osman Kavala’nın, Altan kardeşlerin, Nazlı Ilıcak’ın ve daha pek çok sorunlu kişinin masum gösterilmeye çalışıldığı bir yerde şehit ağabeyi Mümtaz’er Türköne’nin davası tekraren ve titizlikle değerlendirilmelidir.”

10 yıl hapse mahkum edilmişti

Zaman gazetesi yazarı Mümtaz’er Türköne, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltına alınmış, Temmuz 2016’da gazetenin pek çok yazarıyla birlikte “FETÖ’ye hizmet” suçlamasıyla tutuklanmış, Türköne, ‘silâhlı terör örgütüne üye olma’ suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum edilmişti.