Münevver Karabulut'un katledildiği villa için karar verildi

Münevver Karabulut'un katledildiği villa için karar verildi
17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, 14 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından o sitenin 73 numaralı villasında vahşice katledilmişti.Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, cinayetin kanlı izleriyle...

17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, 14 yıl önce Cem Garipoğlu tarafından o sitenin 73 numaralı villasında vahşice katledilmişti.

Cem Garipoğlu’nu gözaltına almak için villaya giden polis, cinayetin kanlı izleriyle karşılaştı. Polisin incelemesiyle vahşet evinde birçok delil bulundu. Cinayetten sonra Garipoğlu ailesi villadan taşındı. Garipoğlu ailesinin evi boşaltmasıyla o villa kiralık olarak emlakçıya verildi. Ancak villa yıllarca kiracı bulamadı.

Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Başakşehir Belediyesi 14 villadan oluşan Şelale Evleri’nin 12 katlı apartmanlara dönüşümü için İBB meclisine önerge sundu. Önerge 2021’de AKP ve MHP’nin oy birliği ile kabul edildi. Şelale Evleri Sitesi için kentsel dönüşüm kapsamında yıkım kararı çıktı.

Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “Villanın yıkılacağını bilmiyordum. Yeni duydum. İnşallah yıkılır” dedi.

Şelale Evleri Sitesi hakkında çıkan bu yıkım kararının ardından Bahçeşehirli gönüllerden oluşan ‘Komşu İnisiyatifi Platformu’, villaların yıkım kararına itiraz ederek iptal davası başvurusunda bulundu.