Murat Ağırel: Bir ülke daha nasıl işgal edilebilir?

Murat Ağırel: Bir ülke daha nasıl işgal edilebilir?
Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde Türkiye'de oy kullanan Katarlılarla ilgili bir paylaşım yapmış, vatandaşın dikkatini çekmişti. Ağırel, Katarlıların oy kullanmasına yönelik paylaşımın toplumda...

Cumhuriyet gazetesi yazarı Murat Ağırel, Twitter hesabından geçtiğimiz günlerde Türkiye'de oy kullanan Katarlılarla ilgili bir paylaşım yapmış, vatandaşın dikkatini çekmişti. Ağırel, Katarlıların oy kullanmasına yönelik paylaşımın toplumda büyük rahatsızlık yarattığını belirterek, "Bu durum milli egemenliğimizi bir ev satın alanlar uğruna satmak demekten başka değil. Kurtuluş Savaşı döneminde kanla kazandığımız, Lozan’da bilek güreşiyle aldığımız egemenliğimizden bahsediyoruz" diye yazdı.

2018'den sonraki arazi satışlarında toplamda 26,7 milyon metrekare arazinin el değiştirdiğine değinen Ağırel, "Hadi MHP senelerdir buna ses çıkarmıyor. Muhalefetin, seçim dışında bile ortalığı ayağa kaldırması gereken bu konuya, bu kadar eğilememesine anlam veremiyorum. Bir yanda Araplara satılan topraklar diğer yanda buna karşılık satılan egemenlik haklarımız, diğer yanda Arap, Afgan ve Pakistanlı işgaline uğrayan şehirlerimiz. Bir ülke daha nasıl işgal edilebilir?" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın…