MURAT AYDIN

MURAT AYDIN
1971 yılında Ergani'de doğdu. 1987 yılında Manisa Lisesinden, 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu Hukuku alınında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen doktora eğitimine devam ediyor. 1992-1995 yılları...

1971 yılında Ergani'de doğdu. 1987 yılında Manisa Lisesinden, 1991 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Kamu Hukuku alınında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen doktora eğitimine devam ediyor. 

1992-1995 yılları arasında İzmir'de Avukatlık ve Hakimlik stajını yaptı.

1995 yılında Hakimliğe başladı. Ceyhan (Adana), Gerger (Adıyaman), Altıntaş (Kütahya), Adana, Karşıyaka ve Trabzon adliyelerinde hakimlik yaptı. 

Kasım 2018'de hakimlik görevinden ayrılarak Karşıyaka'ya döndü.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) İzmir Temsilciliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Yargı bağımsızlığı, ifade özgürlüğü alanlarında çalışmalar yaptı. 

Suç işleyen ve suç mağduru olan çocuklar, çocuklara yönelik cinsel istismarın önlenmesi, kadına karşı şiddetle mücadele ve kadın hakları ile engelli hakları alanlarında çalışmalar yaptı. Bu konularda; yasa ve yönetmelik çalışmalarına katıldı, eğitimler verdi, ulusal ve uluslararası düzeyde kongre ve panellerde konuşmacı olarak bulundu. 

Hukuk alanında yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

Halen İzmir'de serbest avukatlık yapmaktadır. Aynı zamanda Karşıyaka Belediye Meclis Üyeliği ile İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.

Evli ve iki çocuk babasıdır.