Murat Yetkin: Erdoğan, korumasının verdiği suyu içmedi; suikast korkusu mu?

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2023 / 08:15

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın koruması tarafından verilen suyu içmemesi hakkında bir köşe yazısı kaleme aldı.

Yetkin, kişisel blogunda kaleme aldığı köşe yazısında ilk olarak yaşanan durumu hatırlattı:

21 Mayıs, Erdoğan 28 Mayıs seçim çalışmaları çerçevesinde yanında MHP lideri Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan ile birlikte deprem bölgesindeydi. Bir noktada susadı. Arkadan su yetiştirdiler. Bardağı Koruma Müdürü Muhsin Köse, Erdoğan’a sundu. Erdoğan suyu kimin verdiğine baktı. Ya koruma müdürünü tanımadı ya da tanısa da güvenmedi, suyu almadı. Hükümet çizgisindeki medya bu durumu “kişisel önlemini artırdı” diye duyurdu; daha önce ikramları kırmadığı için midesini bozup canlı yayında fenalaşmasından ders almıştı.

“Suikast korkusu muydu?” diye soran Yetkin, şöyle devam etti:

Bilemiyoruz. Ama Erdoğan elinden su içmeyi reddedince koruma müdürü ne yapacağını şaşırdı. Oğlu Bilal Erdoğan oradaydı. ‘Siz verseniz’ gibi bir hareket yaptı. Su bardağını Bilal Erdoğan aldı, babasına uzattı. Erdoğan suyu kimin uzattığına yine baktı. Oğlunu görünce rahatladı, aldı, içti. Tabii suyun bardağa konuluşu aşamasını Bilal Erdoğan da bilemezdi ama önemli olan Cumhurbaşkanının suyu zehirlenme korkusu olmadan içebilmesiydi. Yoksa su aynı su, bardak aynı bardaktı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top