Musk, Twitter’da bir numaraya koşuyor

Son Güncellenme Tarihi: Kasım 30, 2022 / 11:50

Sosyal medya analistleri, Elon Musk’ın 17 Ocak’ta Twitter’ın bir numaralı influencerı olmasını öngörüyor. @ElonMusk hesabı halihazırda 120 milyon takipçiyle eski ABD Başkanı Obama’nın @BarackObama hesabının (130 milyon) ardından en çok takip edilen ikinci hesap.

Sosyal medya analiz şirketi Social Blade’ten istatistikçiler, Musk’ın takipçi sayısının Twitter’ı satın aldığından beri arttığını söylüyor.

Daha önce sosyal medya endüstrisinde, platformun CEO’sunun aynı zamanda en çok takip edilen kişi olmamıştı.

Twitter’dan toplu işten atmanın yapıldığı 12 Kasım günü Musk 200 bin takipçi kaybetti. Sosyal medya yorumcusu Matt Navarra, “Musk şu an, Twitter’ın ana karakteri” diyor ve ekliyor:
“Platformun ana influencerının CEO olmasının bir bakıma avantajları var çünkü bu durum onu insanlar için ulaşılabilir kılıyor.”

Çok az sayıda sosyal medya CEO’su kendi sitelerinin en popüler insanı. Navarra, “Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg de popüler bir isim ama Facebook’ta aktif bir paylaşımcı değil” diyor. Onun paylaşımlarının daha çok kurumsal bir tavrı olduğunu ekliyor.

Ancak Twitter’ın Musk’a bu kadar bağlı olması şirket için problem doğurabilir. Navarra, “O çok muhalif ve kışkırtıcı bir tavrı var hatta bazıları onun tavrı için biraz toksik bile diyebilir. Ve markalar için potansiyel tehlike olarak görülebilir” diyor.

Social Blade’e göre, Elon Musk platformu satın aldığından beri yüzde 76 daha sık tweet atıyor. 22 Kasım Salı günü toplan 75 ayrı paylaşım, cevap ya da retweet yaptı. Bu onun için bir rekordu.

Twitter’ı satın aldığından beri 8,6 milyon tTakipçi kazanan Musk yalnızca altı yeni kişiyi takip etti ve takip ettiği toplam kişi sayısı sadece 129’a çıktı.

Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey CEO iken 3 bin 500 kişiyi takip ediyordu.

Şu an 300 milyon civarında olan Twitter kullanıcılarının sayısını bir milyara ulaştırmak Musk’ın ana hedeflerinden. Social Blade’e göre Musk iki yıl içinde kendi takipçilerinin sayısını 300 milyona ulaştırabilir.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top