Musk’a, Putin yerine Kadirov yanıt verdi

Musk’a, Putin yerine Kadirov yanıt verdi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ‘teke tek düello’ya davet eden Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a, Çeçen lider Kadirov’dan yanıt geldi. Kişisel Telegram hesabından paylaşım yapan Kadirov, Musk’a cinsiyetçi...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ‘teke tek düello’ya davet eden Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk’a, Çeçen lider Kadirov’dan yanıt geldi. Kişisel Telegram hesabından paylaşım yapan Kadirov, Musk’a cinsiyetçi bir yaklaşımla hakarette bulundu.

Kadirov, Elon Musk’ın ismine “a” harfi ekleyerek ‘Elona’ ismiyle efemine hale getirirken, “Kibar Elona’dan vahşi Elon’a dönüşmen için kaslarını biraz daha çalıştırman gerekiyor” yazdı.

Elon Musk’ın ekran görüntüsünü paylaştığı Kadirov, mesajında, Musk’ı silah talimi ve dövüş sanatları eğitimi alması için belli kurumların isimlerini sıralıyordu. Bu yerler arasında Rusya Özel Kuvvetler Üniversitesi, Akhmat Dövüş Kulübü, Grozni Çeçen Devlet Televizyonu ve Radyosu yer alıyordu. Kadirov’un bu davetine Musk’tan esprili bir yanıt geldi.

Elon Musk, “Teklifiniz için teşekkür ederim ancak böyle mükemmel bir eğitim bana çok fazla avantaj sağlar. Dövüşmekten korkarsa sadece sol elimi kullanmayı kabul ederim ve solak bile değilim. Saygılar, Elona” şeklindeki paylaşımıyla Kadirov’u tiye aldı. Musk, Twitter kullanıcı adını da ‘Elona Musk’ olarak değiştirerek tepkisini gösterdi.