MUSLERA’YA HOŞ GELDİN PARTİSİ

MUSLERA’YA HOŞ GELDİN PARTİSİ
Beşiktaş mağlubiyeti, kulüp yönetimi ile Fatih Terim arasındaki transfer tartışmaları, bu tartışmalara eklenen taraftar grubu ultrAslan’ın paylaşımları…Maç öncesi Başkan Mustafa Cengiz’in #aslangibisponsor hastaginden...

Beşiktaş mağlubiyeti, kulüp yönetimi ile Fatih Terim arasındaki transfer tartışmaları, bu tartışmalara eklenen taraftar grubu ultrAslan’ın paylaşımları…
Maç öncesi Başkan Mustafa Cengiz’in #aslangibisponsor hastaginden etkilendiğini söyleyerek başlattığı yeni yardım kampanyası.
Falcao, Diagne, Oğulcan yok. Forvet eski kuvvetini bulamamış Babel’e kalmış.
Galatasaray’da tek pozitif gelişme Fernando Muslera’nın yeniden formasına kavuşmasıydı. Kara yıl 2020’nin haziran ayında Rize maçında ayağı kırılan Muslera, 220 gün sonra 2021’in en büyük transferi oldu peşinen söyleyelim. Ve Muslera’nın 10 sezondur aynı takımda forma giymeyi başaran ilk yabancı eldiven olduğunu da not düşelim.
Maç öncesi soyunma odasında Arda’nın kaptanlık pazupandını elleriyle Muslera’nın koluna takması ayrı güzel.
Denizli can derdinde, Galatasaray zirve ile arasındaki farkı kapatmak amacında. Denizli son üç deplasmandan 5 puan çıkarmayı başarmış tehlikeli bir ekip.
Ama maç daha 8. dakikada kolaylaştı, Belhanda’nın “Al da at” tadınki pasını Emre Akbaba geri çevirmedi. Sakatlığını atlatan Feghouli golle döndü ilk 11’e. Maçta 20 dakika dolmadan Emre ve Feghouli 2021’in ilk gollerini attılar bile. İlk yarının uzatmalarında korner için rakip ceza sahasına gelen Donk, Muslera partisinin ilk bölümünün skorunu yazdı ve maçı 3-0’a getirdi.
İkinci yarı 18 yaşındaki Veton Tusha’nın ilk süper lig maçındaki golüyle başladı. Ligin en genç gol adamı ünvanını kazandı, Galatasaray defansını avlarken. Bu genç yetenek Denizli’yi hareketlendirdi.
Bu hareketliliğe Feghouli nefis vuruşuyla son verebilirdi, Denizli’nin Romanyalı kalecisi Pantilimon aynı güzellikle çıkardı topu. Ancak Galatasaray vaz geçmedi. Babel’in Saracchi’yi bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan pası görülmeye değerdi.
Saracchi’nin vuruşu genç Muhammed’e çarpıp ağlarla buluştu. 21 yaşındaki Muhammed iki haftada kendi kalesine iki gol atmaya başardı, şansızlık.
İştahı yerindeydi Galatasaray’ın. Maçın gizli kahramanlarından Belhanda asistine bir de gol eklediğinde dakikalar henüz 64 idi, skor 5-1’e geldi.
Bu dakikadan sonra sahada adeta şuursuzluk başladı. Denizlispor’un kontrolsüz, dağınık ataklarına, Galatasaray’ın arzulu ileri uç adamlarının yorgun vuruşları eklendi.
Ancak partinin son sözünü 24 yaşındaki Nijeryalı genç forvet Sekidika, ligde ilk golünü atarak söyledi. 90 dakika ayakta kalmayı başaran Babel, golü hazırlarken, Sekidika golün ardından göz yaşlarını tutamadı.
Muslera hem kafasıyla hem de elleriyle ne kadar hazır olduğunu, reflekslerinden hiçbir şey kaybetmediğini gösterdi. Maç boyunca kendisiyle karşı karşıya kalan Denizlisporlu golcülere eski günlerinden plonjonlarla “hayır” dedi. Feghouli’nin dönüşü de umut verdi.
Denizli ise mevcut kadrosuyla bundan sonra her maça final maçı gibi çıkacak. Ligin dibine demir atan Denizli’de Yalçın Koşukavak’ın işi gerçekten zor.Sagal’ın bu takımı çok dağıttığını da bir not olarak ekleyelim. Futbol ciddiyetinden çok uzak bir adama bu kadar tahammül edilmesi herhalde kadro darlığından olmalı.
Galatasaray bu net skorla bozulan moralini düzeltti. Sakatlarının eski günlerindeki gibi geri dönmesi heyecan verdi. Daha da güzeli olanı evinde en son Antalya’ya gol atamayan sarı kırmızılılar, Gençlerbirliğive Denizlispor’a 6’şar gol atarak, “Biz daha bitti demedik” diyordu adeta. Muslera’ya hoş geldin partisi Galatasaray adına şanına yakıştı.