Mustafa Kemal’in Sofya Yılları

Mustafa Kemal’in Sofya Yılları
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya ilk Türk askeri ataşesi olarak atanan Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal’in, 1913 - 1915 dönemindeki çalışmalarına ve yaşamına dair bilgi ve belgelere yer veren ‘Mustafa Kemal’in Sofya yılları...

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya ilk Türk askeri ataşesi olarak atanan Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal’in, 1913 - 1915 dönemindeki çalışmalarına ve yaşamına dair bilgi ve belgelere yer veren ‘Mustafa Kemal’in Sofya yılları 1913-1915’ belgeseli Brüksel’de gösterildi.

NTV’nin haberine göre, bir önceki görev yeri  Bulgaristan olan Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy’un Sofya’daki görevi esnasında başlattığı proje uzun bir çalışmanın ardından hayat buldu. Gazeteci Nahide Deniz ile yönetmen Ufuk Karakaş tarafından hazırlanan belgesel, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Brüksel’deki temsilciliğinde gösterime sunuldu.  

Sofya’ya ilk Türk askeri ataşesi olarak atanan Kurmay Binbaşı Mustafa Kemal’in 1913 - 1915 dönemindeki çalışmalarına ve yaşamına dair bilgi ve belgelere yer veren belgesel, gerçek olaylara, arşiv belgelerine, Türk ve Bulgar akademisyenlerin ve araştırmacıların bilgi ve görüşlerine dayanıyor.