Mustafa Yeneroğlu ile Tanju Özcan arasında tartışma: "Bu Nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi"

Mustafa Yeneroğlu ile Tanju Özcan arasında tartışma: "Bu Nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi"
CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın göçmen karşıtı açıklamalarına tepki göstererek, "Bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da...

CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın göçmen karşıtı açıklamalarına tepki göstererek, "Bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi, kamu görevi yapması asla kabul edilemez" dedi.

Mülteci karşıtlığı ile bilinen ve seçim sürecinde sık sık konuyla ilgili CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

“Uyuyamıyorum... Delirmek üzereyim... 13 milyon sığınmacı demek, 10 yıl sonra 20 milyon terörist demek! Çoluğumuza çocuğumuza, esnafımıza bıçak çekip gasp ettiklerinde bu paylaşımlarımı hatırlarsınız umarım! Ama geç kalacağız o zaman! Artık bu seçim seçim olmaktan çıktı! Sığınmacı sever RTE mi, gitsin diyenler mi arasında referandum mu… Ne olur dikkatli oy kullan kardeşim!”

Mustafa Yeneroğlu ise Özcan'ın tweetini alıntılayarak "Sığınmacı ve düzensiz göç konusu aklı selim politikalarla yönetilmesi gerekir. Mesnetsiz verilerle akıl almaz iddialar ortaya atarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik edip suç işleyen bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi, kamu görevi yapması asla kabul edilemez! Bu kişi delirmiş ise zaten görev yapamaz. Eğer delirdim numarası yapıyor ise bu durumda da yaptığı alenen suç işlemektir. Her şartta TCK 216'dan soruşturma açılması ve derhal görevden uzaklaştırılması gerekir” ifadesini kullandı.

Tanju Özcan da kendisine tepki gösteren Yeneroğlu'na şu yanıtı verdi:

“Görüyorum ki senin sadece partinin adı değişmiş kafa aynı kafa. Getirdiniz bu sığınmacıları, gönderelim bunları, gitmelidirler diyenlere nazi kafalı diyorsun. Benim yerimin akıl hastanesi veya cezaevi olması gerektiğini ilan ediyorsun. Ulan senin ne haddine! Terbiyesiz adam! Senin gibi siyasi sığınmacıların lafları bana vız gelir tırıs gider. Ama senin gibileri TBMM’ye sokanlara bir çift sözüm var. “Benden sana bir öğüt, kendi ununu kendin öğüt."

Biz siyasete girdiğimizde siz iktidar partisindeydiniz. AKP’den dışlan, kovul sonra gel CHP’lilerin oyuyla seçil. Sonra bana kayyum atanması, akıl hastanesine yatırılmam çağrısında bulun. Ulan Yeneroğlu; biz 4 senedir kelle koltukta Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Beni RTE korkutamadı, FETÖ, PKK, Hizbullah korkutamadı senden mi korkacağım? Utanmaz adam! 1 kuruşluk katkın olduysa, 10 kuruşluk zararın olmuştur.”