MUŞ’UN SULTANLARI

MUŞ’UN SULTANLARI
Voleybol Kadınlar 2. Lig 16. Grup’ta mücadele eden Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü, 1. Lig hedefiyle başladığı sezonda oynadığı 10 karşılaşmanın 9’unu rakiplerine set vermeden kazandı.Muş’ta kızların voleybola yönlendirilmesi...

Voleybol Kadınlar 2. Lig 16. Grup’ta mücadele eden Muş Yurdum ve Gençlik Spor Kulübü, 1. Lig hedefiyle başladığı sezonda oynadığı 10 karşılaşmanın 9’unu rakiplerine set vermeden kazandı.

Muş’ta kızların voleybola yönlendirilmesi amacıyla 3 yıl önce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kadın voleybol takımı kurulması için çalışma başlatıldı.

Müdürlük bünyesindeki antrenörler de kentteki okulları ve yurtları dolaşıp, turnuvalar düzenleyerek tespit ettikleri yetenekli kız öğrencileri takımın bünyesine aldı. Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig’de mücadele eden sporcular, geçen yıl ortaya koydukları başarıyla Kadınlar 2. Lig’e yükseldi.

Bu sezon 16. Grup’ta oynadığı 10 maçtan 9’unu 3-0 kazanarak liderliğe yükselen Muş ekibi, ligin ardından play-off müsabakalarında da aynı başarıyı sergileyerek 1. Lig’e yükselmeyi hedefliyor.