Mutluluktan ağlattı

Mutluluktan ağlattı
Depremden 65 saat sonra İzmir’in Bayraklı ilçesinde Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 3 yaşındaki Elif Perinçek kurtarıldı. Elif’in kendisini kurtaran itfaiyecinin parmağını tuttuğu fotoğraf ise mucizenin fotoğrafı oldu.Elif’e...

Depremden 65 saat sonra İzmir’in Bayraklı ilçesinde Doğanlar Apartmanı’nın enkazından 3 yaşındaki Elif Perinçek kurtarıldı. Elif’in kendisini kurtaran itfaiyecinin parmağını tuttuğu fotoğraf ise mucizenin fotoğrafı oldu.

Elif’e ulaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nden Onbaşı Muammer Çelik, kurtarma anını şöyle anlattı: “Bizim ümidimiz hiç bitmez. Sağlıkçılar ‘Eks’ (ex/ölü) diyene kadar umudumuzu kaybetmeyiz. Elif için de ümidimizi kaybetmedik. Babası bana, ‘Her şeye hazırlıklı ve razıyım’ dedi. Ben de ona, ‘Allah’ın mucizesi vardır. Belki de onu görürüz. Teslim olma’ şeklinde cevap verdim. Babasının bilgi dahilinde bizi yönlendirmesi farklıydı. Depremin oluş şekline ve tecrübelerime göre ters yönden gittim. Bazası ve dolabının arasında olacağını tahmin etmiştim. Gittiğimde Elif orada sırtüstü yatıyordu. Onu kucakladım. Yüzünü temizleyip parmağını tuttum ve bir arkadaşımla kaldırdık. Sağlık kabinine gidene kadar elimi bırakmadı. O çocuk yaşamayı hak ediyor. Elif’in artık İBB’de iftaiyeci ağabeyleri var. İstediği zaman gelebilir çünkü bizim mucizemiz oldu. Biz Elif’i sevdik umarım o da bizi sever”
Paramedik Tolga Ünsel ise “Elif’e ilk bakıldığında hareketsizdi. Maalesef cansız bir beden olarak düşünülüyordu. Ancak tam çıkarma esnasında gözlerinin hareket ettiğini fark ettik. Daha sonra ufak bir hareketini fark edip canlı olduğunu gördük. Bizim için gerçekten mucizeydi” dedi.

BAKAN KOCA: SAĞLIK DURUMU İYİ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elif Perinçek’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Bakan Koca, “Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi” bilgisini verdi.