Müyesser Yıldız, Soylu’ya açtığı davayı kazandı

Müyesser Yıldız, Soylu’ya açtığı davayı kazandı
Gazeteci Müyesser Yıldız, Mayıs 2020 yılında Kars Çemçe bölgesindeki bir askeri operasyonla ilgili yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmış, “PKK seviciliği” ile suçlanmış...

Gazeteci Müyesser Yıldız, Mayıs 2020 yılında Kars Çemçe bölgesindeki bir askeri operasyonla ilgili yaptığı paylaşımın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alınmış, “PKK seviciliği” ile suçlanmış ve sosyal medyada organize linçe maruz kalmıştı.

Yıldız da bunun üzerine Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuş, ancak üç gün sonra “siyasi ve askeri casusluk” suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklanmış ve 5 ay hapis yatmıştı.

Yıldız’ın Soylu hakkında açtığı manevi tazminat davasının üçüncü celsesi dün, Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Davaya Yıldız, avukatları ve Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca katıldı.

Soylu’nun avukatı Kızılca, mahkemeye sunduğu dilekçede, “Soylu’nun paylaşımının hakaret değil eleştiri mahiyetinde olduğunu, tanınmış bir gazeteci olan Müyesser Yıldız’ın da eleştirilere katlanma yükümlülüğü bulunduğunu, ayrıca Yıldız’ın gözaltına alınmasıyla Soylu’nun herhangi bir ilgisinin bulunmadığını” savunup, açılan bu haksız davadan dolayı Yıldız’ın disiplin para cezasına çarptırılmasını istedi.

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi, açılan davanın kabulüyle, 1 TL’lik manevi tazminatın davalı Süleyman Soylu tarafından, paylaşımın yapıldığı 18 Mayıs 2020 tarihinden itibaren yasal faizi ile ödenmesine, istinaf yolu açık olmak üzere karar verildiğini bildirdi.