Müyesser Yıldız tahliye oldu

Müyesser Yıldız tahliye oldu
Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Astsubay Erdal Baran’ın “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçuyla yargılandığı...

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Astsubay Erdal Baran’ın “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçuyla yargılandığı dava Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, gazeteci Müyesser Yıldız’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine, Astsubay Erdal Baran’ın tutukluğunun devamına, İsmail Dükel’in ise yurtdışı yasağının devam etmesine karar verildi.
Erdal Baran ve Müyesser Yıldız’ın tutuklu, gazeteci İsmail Dükel’in ise tutuksuz yargılandığı davada sanıklar hakkında 6 yıl 3’er aydan 17 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istenmişti.
Savcı, Müyesser Yıldız’ın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etmişti ancak mahkeme Yıldız’ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel de daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Müyesser Yıldız dünkü duruşmada savunma yapmayacağını ancak tarihe not düşeceğini söyleyerek, “Çöle dönmüş koca bir ülkede bir vaha, bir serap gibi gazetecilik yapmaya çalışan bir avuç insan kaldı. Onlar da baskıyla, tehditle, hapisle yıldırılmak isteniyor. Bitirilmek istenen sadece bizler, basın özgürlüğü değil, doğrudan düşünce özgürlüğüdür” ifadelerini kullandı.
BARAN: GİZLİ BELGELERE ULAŞACAK BİR MAKAMDA DEĞİLİM
Tutukluğunun devamına karar verilen Astsubay Erdal Baran ise savunmasında, “Suçlamaları kabul etmiyorum. İkmal astsubayıyım, görevim gereği gizli bilgileri görmem mümkün değil. 10 yıldır bipolar tedavisi görüyorum, kullandığım ilaç şizofreni tedavisinde kullanılıyor. Görmediğim toplantılara gitmiş gibi, yapmadığım konuşmaları yapmış gibi davrandım. Olayları süsleyip püsleyip anlattım. Kendimi önemli göstermek için yalanlar söyledim. Gizli belgelere ulaşacak bir makamda değilim” dedi.
DURUŞMA 6 OCAK 2021’E ERTELENDİ
155 gündür tutuklu olan Müyesser Yıldız’ın tahliyesine hükmeden mahkeme, duruşmayı da 6 Ocak 2021’e erteledi.