Müzakere öncesi füzeli saldırı

Müzakere öncesi füzeli saldırı
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'nın Rivne bölgesindeki yakıt deposunu yüksek hassasiyetli seyir füzeleriyle vurduklarını; Nikolayev Valisi Kim ise valilik binasının Rus ordusu tarafından vurulduğunu açıkladı.Rusya...

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Ukrayna'nın Rivne bölgesindeki yakıt deposunu yüksek hassasiyetli seyir füzeleriyle vurduklarını; Nikolayev Valisi Kim ise valilik binasının Rus ordusu tarafından vurulduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus Hava Kuvvetleri’nin gece Ukrayna ordusuna ait 68 askeri hedefin yanı sıra 3 Ukrayna insansız hava aracını da yok ettiğini belirtti. Konaşenkov, "28 Mart akşamı (müzakerelerden bir gün önce) Rivne bölgesinde Klevan yerleşim birimindeki büyük bir yakıt üssü havadan yüksek hassasiyetli füzelerle vuruldu. Bu üs Kiev yakınlarında Ukrayna askeri araçlar için akaryakıt temin ediyordu" ifadesini kullandı.

VALİLİK BİNASI VURULDU
Nikolayev Valisi Vitaliy Kim de Telegram hesabından yaptığı açıklamada, valilik binasının vurulduğunu bildirdi. Kim, saldırıda binanın yarısının yıkıldığını, valinin makam odasının da isabet aldığını bildirdi.

Mucize eseri yaklaşık 100 kişinin kurtulduğunu belirten Kim, enkaz altında 8 sivilin bulunduğunu, onları kurtarmak için çalıştıklarını, üç askerin ise kayıp olduğunu açıkladı.