Müzakere trafiği

Müzakere trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü formatta bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, üçlü zirvede, Türkiye-AB ilişkileri ve Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ele alındı. Görüşmede, Türkiye ve Yunanistan’ın istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğu ifade edildi.
‘ARABULUCULUK ÇABASINI TAKDİR EDİYORUZ’
Almanya’nın arabuluculuk çabalarını takdirle karşıladıklarını dile getiren Erdoğan, diyalog kanallarının canlandırılması konusunda sağlanan mutabakatın nasıl ilerleyeceği hususunda Yunanistan’ın atacağı adımların önemli olacağını belirtti. Erdoğan bölgesel konferans talebini zirvede de tekrarladı.
‘TÜRKİYE-AB İLİŞKİLERİ DÜZELEBİLİR’
Perşembe günü başlayacak AB Liderler Zirvesinin Türkiye-AB ilişkilerine yeni bir soluk getirmesini umduğunu belirten Erdoğan, “iyi niyetle Gümrük Birliği anlaşması, vize serbestisi ve göç mutabakatı konularında somut adımlar atılması halinde Türkiye-AB ilişkilerinin yeniden olumlu bir mecraya taşınabileceğini” ifade etti.