Müzayede evi yalanladı: Abramoviç ‘Çığlık’ı almamış

Müzayede evi yalanladı: Abramoviç ‘Çığlık’ı almamış
Rus milyarder Roman Abramoviç’in Norveçli ressam Edvard Munch’un dünyaca ünlü ’Çığlık’ tablosunu 120 milyon dolara satın aldığı iddia edildi. Ancak Abramoviç’e yakın bir kaynak olayı yalanladı. Dün müzayede şirketi...

Rus milyarder Roman Abramoviç’in Norveçli ressam Edvard Munch’un dünyaca ünlü ’Çığlık’ tablosunu 120 milyon dolara satın aldığı iddia edildi. Ancak Abramoviç’e yakın bir kaynak olayı yalanladı. Dün müzayede şirketi Sotheby’s tarafından açıklama yapıldığı ve 50 milyon dolar teklifle başlayan açık artırmaya telefonla katılan Abramoviç’in, 120 milyon dolar teklif verdiği duyurulmuştu. Sputnik’e konuşan başka bir kaynak, çıkan haberlerin ve raporların gerçeklerle tutarlı olmadığını belirtti.
Müzayede evi de raporu reddederek, tablonun 2012’de müzayedeye tabi tutulduğunu ekledi. Tabloyu satın alan koleksiyoncunun kimliği yine gizli kalırken, The Wall Street Journal’ın 2012’deki raporlarına göre, Amerikalı yatırımcı ve sanat koleksiyoncusu Leon Black tarafından satın alındığı öne sürüldü.
İKİ KEZ ÇALINMIŞTI
Çığlık ya da orijinal ismiyle Skrik, Munch tarafından 1893’te yapılmış, daha önce iki kez çalınmıştı. Munch, tabloyu 1893 ve 1910 tarihleri arasında iki kez pastel boya ve iki kez yağlı boya olmak üzere dört farklı şekilde yapmıştı.