Müziğin iki efsanesi anıldı

Müziğin iki efsanesi anıldı
Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren ile “Bozkırın tezenesi” olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, ölüm yıldönümlerinde düzenlenen törenlerle ve etkinliklerle anıldılar. Müren’in vefatının 26’ncı...

Türk Sanat Müziğinin unutulmaz isimlerinden Zeki Müren ile “Bozkırın tezenesi” olarak bilinen halk ozanı Neşet Ertaş, ölüm yıldönümlerinde düzenlenen törenlerle ve etkinliklerle anıldılar. Müren’in vefatının 26’ncı yılı dolayısıyla Bursa’daki kabri başında anma etkinliği düzenlendi. Emirsultan Mezarlığı’ndaki törene sanatçının yakınları, dostları, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfı yöneticileri, Bursa Zeki Müren Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Kaçakçı Koyu’nda bir araya gelen su altı tutkunları, Zeki Müren’in bire bir ebadındaki afişini Bodrum’un mavi sularında açtı. Su Altı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan tarafından 5 metrede görüntülenen anma töreni, sanatçının vefatının 26. yılında duygu dolu anlara sahne oldu.

ACI HER ZAMAN TAZE KALIYOR
Ertaş da vefatının 10. yılında memleketi Kırşehir’deki mezarı başında anıldı. Bağbaşı Mezarlığı’nda düzenlenen törende sanatçının oğlu Hüseyin Ertaş, bir konuşma yaptı. Hüseyin Ertaş, “ Acımız her zaman taze kalıyor, geçmiyor. Ailecek birbirimize tutunarak ayakta durmaya çalışıyoruz” dedi. PTT de Ertaş’ın vefatının 10. yılı anısına hazırlanan anma pulu ve ilk gün zarfı 25 Eylül 2022 tarihinde tedavüle sunuldu.