Müzik yasağı yetmedi mi? Konserler de iptal ediliyor

Müzik yasağı yetmedi mi? Konserler de iptal ediliyor
Pandemi bahane edilerek müzik sektörüne getirilen yasak yetmezmiş gibi şimdi de sanatçıların konserlerine izin verilmemeye başlandı.AK Partili Derince Belediyesi’nin sanatçı Aynur Doğan’ın konserini yasaklamasının ardından...

Pandemi bahane edilerek müzik sektörüne getirilen yasak yetmezmiş gibi şimdi de sanatçıların konserlerine izin verilmemeye başlandı.

AK Partili Derince Belediyesi’nin sanatçı Aynur Doğan’ın konserini yasaklamasının ardından Karadenizli sanatçı Niyazi Koyuncu, Metin-Kemal Kahraman, Apolas Lermi, ve Mikail Aslan’ın konserleri de iptal edildi.

Koyuncu, yaptığı bir yazılı açıklama ile İstanbul’da Pendik Halk Eğitim Merkezi’nin 25 Mayıs’taki konserinin Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini belirtti. Koyuncu, engelleme gerekçesi olarak da “Kurumlarının değer yargılarını ve görüşlerini paylaşmayan bir müzisyenin Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceği”nin gösterildiğini söyledi.

Karadenizli sanatçı Apolas Lermi de 29 Mayıs Denizli konserinin Pamukkale Belediyesi tarafından; 11 Haziran Bostancı konserinin de organizasyon şirketi tarafından iptal edildiğini duyurdu. Sanatçı, söz konusu iptaller için “Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu” olduğunu söyledi.

Apolas Lermi’nin 19 Mayıs’ta İBB tarafından organize edilen Güngören’deki halk konseri öncesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Lermi’yi ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan bir paylaşım yapmıştı.

Apolas Lermi’nin Kürt müzisyen Mikail Aslan ile birlikte vereceği konserin, biletlerinin satışa sunulduğu Passo’nun internet sitesinden de kaldırıldığı bildirildi.

Mikail Aslan ve Apolas Lermi’nin İstanbul Bostancı’da 11 Haziran’da yapılması planlanan konserini iptal eden Güven Organizasyon’dan iptale ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ülkemizde son günlerde iptal edilen konser ve etkinliklerin artmasından dolayı, sanatçılarımız, müzisyenlerimiz ve siz dinleyicilerimize yeni bir mağduriyet Yaşatılmaması adına, 11 Haziran 2022 Bostancı Gösteri Merkezi’nde planladığımız Mikail Aslan&Apolas Lermi konseri tarafımızca iptal edilmiştir” denildi.

Halk müziği sanatçısı Sabahat Akkiraz, duruma tepki göstererek, “Konser yasaklamak, müziği saate mahkum etmek yetmez. Müziği kökten yasaklayın olsun bitsin. Buna da yetmez