Müzik yasağına Konya isyanı

Müzik yasağına Konya isyanı
Konya Zafer Meydanı’ndaki kafe işletmecileri canlı müzik yaptıkları gerekçesiyle polis ve zabıta ekipleri tarafından yazılan cezaları alkışlı yürüyüş yaparak protesto etti. Önceki gece saat 23:00 sıralarında yaklaşık...

Konya Zafer Meydanı’ndaki kafe işletmecileri canlı müzik yaptıkları gerekçesiyle polis ve zabıta ekipleri tarafından yazılan cezaları alkışlı yürüyüş yaparak protesto etti. Önceki gece saat 23:00 sıralarında yaklaşık 50 esnaf alkışlar ve ‘küçük esnafa dokunma’ sloganları eşliğinde yürüdü.
Yürüyüşün ardından açıklama yapan esnaf Covid-19 salgınından dolayı işletmelerinin 2 yıla yakın kapalı olduğunu ve bu süreçte borç yükü altında ezilmelerine rağmen zabıta ve polis ekiplerinin işletmelerine sürekli ceza yazdıklarını söyledi.
Esnaf adına konuşma yapan Mazlum Özkan, yetkililere çağrıda bulunarak şunları söyledi:
“Biz Konya kafecileri olarak iş yerlerimiz açılalı 2 aya yakın oldu. Hepimiz maddi çöküş yaşadık. Yüklü miktarda borç içerisindeyiz. Lakin emniyet ve zabıta ekipleri hepimize müzik yayını yaptığımızdan dolayı cezai işlemler uyguluyorlar. 10 gündür de her gün gelip üzerimizde büyük bir baskı oluşturmaktalar. Biz kafe esnafı olarak 15 seneye yakındır müzik yayını yapıyoruz. Şu an canlı müzik yaptığımız için iş yerlerimizin ruhsat iptali ile karşı karşıyayız. Tüm müzikseverlerin ve halkımızın bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bu sebepten dolayı kafe çalışanı ve işverenin ekmeği ile oynamayın.”
Açıklamaların ardından tekrar ıslık ve alkışlar eşliğinde yürümek isteyen esnafa emniyet güçleri engel oldu.