Nadira Kadirova’nın ölümü AYM’de

Nadira Kadirova’nın ölümü AYM’de
AK Parti’li Şirin Ünal’ın evinde, Ünal’ın tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ölümü Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. AYM’ye bireysel başvuruda bulunan Avukat Prof. Dr. İlyas Doğan’ın...

AK Parti’li Şirin Ünal’ın evinde, Ünal’ın tabancasından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Nadira Kadirova’nın ölümü Anayasa Mahkemesi’ne taşındı. AYM’ye bireysel başvuruda bulunan Avukat Prof. Dr. İlyas Doğan’ın dilekçesinde olay yeri tutanağının özensizliğine dikkat çekildi. Olay yerinde oluşturulan tutanağa göre Kadirova’nın cesedi ile tabanca arasındaki mesafenin 1,5 metre olduğu belirtilirken, daha sonra hazırlanan krokide ise bunun 57 santimetre olduğu ifade edildi. Başvuruda intihar eden kişinin 4,5 kg ağırlığındaki bir silahı bu kadar mesafeye fırlatmasının olağan olmadığı belirtildi.
Halk Tv’de yer alan habere göre; olay yeri fotoğrafında sehpanın ters çevrilmiş, abajurun devrilmiş göründüğünü, bunun olası bir boğuşma ihtimaline işaret ettiğini söyleyen Doğan, tutanakta kurşun deliğinin yerden yüksekliğinin 80 santimetre olarak belirtildiği, olay yeri videosunda ise bunun 120 santimetre olduğunun görüldüğünü dile getirdi.
Doğan, dikkat çeken hususları şu şekilde anlattı: “Tutanaklarda ateş açısının tespiti yer almıyor. Kadirova’nın telefonunda birden fazla mesajın olmasına rağmen olay yeri videosunda bu yer almıyor. Kan birikintisinin ters çevrilmiş sehpanın altında olması dikkat çekiyor. Parmak izi örneği alınmamış.”
Nadirova’nın sırtını dayadığı iddia edilen kaloriferde kan olmadığını söyleyen Avukat Doğan, Nadirova’nın rahminde PSA bulunmasına rağmen tecavüz bulgusunun üzerine gidilmediğine dikkat çekti.