NASİPSE 2053’E

Son Güncellenme Tarihi: Mart 20, 2023 / 08:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaşanan sıkıntıları bir yandan Covid salgınına, diğer yandan dış güçlere ve son olarak da felaketlere bağladı. Erdoğan, “Son yıllarda milletçe zorlu sınamalardan geçtiğimiz bir gerçektir. Covid-19 salgını sebebiyle iki yıl sıkıntı çektik. Tam bu badireyi aşmışken kendimizi faiz, kur, enflasyon şer üçgenine sıkıştırılarak taviz vermeye zorlandığımız bir başka mücadelenin içinde bulduk. Bu sıkıntının da üstesinden gelirken asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yıkıntıları arasında kaldık,” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin ikinci yüzyılında sonuç almak için hedefe sıkı sıkıya bağlı olduklarını da duyurdu. İkinci yüzyılın içinde AK Parti’nin daha önce işaretlediği iki tarih var. 2053 ve 2071.


İlk fabrikayı Erdoğan açtı: “BOR KARBÜR STRATEJİK KATKI SAĞLAYACAK”

Bandırma’da Eti Maden Bor Karbür Üretim Tesisi açıldı. Tesisin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hammadde ile başlayıp nihai ürüne kadar uzanacak bir sistemle, ülkemizin tüm değerlerini harekete geçirmekte kararlıyız” dedi. Erdoğan, “Bor karbür, zırh aşınmaya dayanıklı mekanik parça üretimi gibi uygulama alanları da savunma sanayiinin vazgeçilmezidir. Personel yeleklerinden korunaklı levhalara kadar pek çok yerde bu ürünleri görmek mümkündür. Bor nükleer tesislerde nötron tutucu olarak vazgeçilmez. Bor karbür ülkemize stratejik katkı sağlamaktadır. Ambargoların bize yaşattığı kayıplar giderilecek,” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre tam kapasite çalıştığında 279 kişinin istihdam edileceği tesiste, yılda 1000 ton bor karbür üretilecek. Elmas ve kübik bordan sonra en sert üçüncü madde olan bor karbür, başta savunma sanayisi olmak üzere birçok alanda kullanılıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top