NATO da Ukrayna’da yan çizmeye başladı

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 14, 2022 / 10:47

ABD Başkanı Joe Biden ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’dan sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Rusya karşısında Ukrayna’ya destek vermek konusunda yan çizmeye başladı. Biden ve Macron gibi NATO Genel Sekreteri de Ukrayna’nın taviz vermesini gündeme getirdi.

Ukrayna’ya yönelik ilk olumsuz açıklama Macron’dan gelmişti. Macron, uzlaşmaya varmak için Ukrayna’nın toprak konusunda taviz vermesini gündeme getiren ilk lider olmuştu. Bu sözlere tepkiler yükselse de bir süre sonra Biden’dan da benzer açıklama geldi. Önceleri, “Son Ukraynalı ölene dek savaş devam edecek” diyen Biden, “Ukrayna’nın barış için Rusya’ya toprak vermesi” tavizini gündeme getirdi.

Biden, toprak tavizi verilmesine ilişkin açıklamasından günler sonra bu kez Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’yi sözünü dinlemeyerek savaşa girmesi nedeniyle eleştirdi.,


ŞİMDİ DE NATO
ABD ve Fransa’dan sonra şimdi de NATO’dan önemli bir açıklama geldi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Bu savaş masada bitecek. Konu, barışın mümkün olup olmadığı değil. Asıl konu şu: Ukraynalılar, barış uğruna ne kadar toprak vermeye, bağımsızlıklarından ve özgürlüklerinden ne kadar taviz vermeye hazır?” sorularını gündeme taşıdı.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top