NATO pazarlığı masasında KKTC de var

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 31, 2022 / 10:23

İngiliz basını, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğine karşı çıkan Türkiye’nin, bu ülkelerle görüşmelerinde KKTC’nin statüsünü gündeme getirdiğini öne sürüyor. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yakın kaynaklar bu iddiayı doğruladı.

Sözcü’nün haberine göre, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında diplomasi trafiği sürerken, İngiltere merkezli Express.co.uk haber sitesi, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılım süreci müzakerelerinde KKTC’nin statüsünü gündeme getirdiğini öne sürdü.

Türkiye ile yapılan müzakerelerde Ankara, yalnızca kendisinin tanıdığı KKTC’nin NATO ülkeleri tarafından da kabul edilmesini istiyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın KKTC’nin statüsünün NATO görüşmelerinde masaya yatırılmasını istediği iddialarını doğruladı. Erdoğan’ın konuyla ilgili Tatar’ı telefonla aradığını ifade eden kaynak, “Aramanın yapıldığını biliyorum ve Cumhurbaşkanı Tatar’ın olumlu bir yanıt aldığını da duydum” dedi.

İsmi açıklanmayan kaynak, “Yunanistan ve Güney Kıbrıs, herhangi bir ilerlemeyi durdurmak için AB üzerindeki vetolarını kullanıyor. Biz neden yapmayalım ki” sözleriyle durumun normal karşılandığını söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top