NATO veto sinyalinin ardından F-16 açıklaması

NATO veto sinyalinin ardından F-16 açıklaması
Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini veto edeceği sinyali ve krizin aşılması için diplomatik temaslar sürerken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Reuters’e verdiği demeç dikkat çekti.Kalın,...

Türkiye’nin, Finlandiya ve İsveç’in NATO üyeliğini veto edeceği sinyali ve krizin aşılması için diplomatik temaslar sürerken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın Reuters’e verdiği demeç dikkat çekti.

Kalın, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ile Türkiye’nin arabuluculuk çalışmalarını değerlendirdiği açıklamasında, ABD ile Türkiye arasındaki F-16 krizine de değindi. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Kongre’ye gönderdiği F-16 mektubunu hatırlatan Kalın, bunun olumlu bir adım olduğunu söyledi.

KONGRE’DEN ONAY ALACAĞINI UMUYORUZ
Kalın, “Biden yönetimi bunu ileriye taşımak için birtakım somut, olumlu adım attı. Şimdi Kongre’den geçmesi gerekiyor ve Kongre’den onay alacağını umuyoruz. Bu zorlu dönemde sadece Türkiye-ABD ilişkilerini değil, aynı zamanda Türkiye’nin ve NATO’nun savunma kabiliyetlerini de güçlendirecektir.” dedi.