NATO’dan, Rusya uyarısı: Diğer komşularına da saldırabilir

NATO’dan, Rusya uyarısı: Diğer komşularına da saldırabilir
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savayı kazanması durumunda şiddetin işe yaradığını gören Vladimir Putin’in diğer komşularına saldırabileceği uyarısında bulundu.Stoltenberg,...

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savayı kazanması durumunda şiddetin işe yaradığını gören Vladimir Putin’in diğer komşularına saldırabileceği uyarısında bulundu.

Stoltenberg, Norveç’te İşçi Partisinin Utoya adasında düzenlediği yaz kampına katılarak konuşma yaptı. Konuşmasında Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısına değinen Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’yı desteklemesinin ahlaki bir sorumluluk olduğunu dile getirdi.

Stoltenberg, şunları söyledi:
“Putin’in Ukrayna hakkındaki arzularında başarılı olamaması bizim çıkarımıza. Putin’in istediğini askeri güçle elde edebileceğini gördüğü bir dünya bizim için daha tehlikeli bir dünya olacaktır. Rusya bu savaşı kazanırsa Putin şiddetin işe yaradığını teyit etmiş olacak. Sonra sıra Rusya’nın diğer komşularına gelebilir.”

Stoltenberg, “Eğer Putin benzer bir şeyi bir NATO ülkesine yapmayı düşünürse tüm ittifak tepki verir” dedi. Rusya’nın ilerlemesinin durduğunu, Ukrayna’nın bazı bölgeleri geri aldığını belirten Stoltenberg, bir yandan da NATO’nun barışı korumak için doğuda mevcudiyetini artırdığını hatırlattı.

Stoltenberg, “ABD Senatosu katılım protokollerini onayladı. Böylece Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımını onaylayan müttefik ülke sayısı 23’e çıktı’ bilgisini verdi.