NBA’DE IRKÇI MEKTUP!

NBA’DE IRKÇI MEKTUP!
NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın sahibi Jeanie Buss, sosyal medya hesabı üzerinden aldığı ırkçı bir mektubu takipçileriyle paylaştı. Mektubu yayınlayıp yayınlamama konusunda bir süre düşündükten sonra paylaşmanın...

NBA takımlarından Los Angeles Lakers’ın sahibi Jeanie Buss, sosyal medya hesabı üzerinden aldığı ırkçı bir mektubu takipçileriyle paylaştı. Mektubu yayınlayıp yayınlamama konusunda bir süre düşündükten sonra paylaşmanın daha mantıklı olduğuna karar verdiğini söyleyen Buss, zaman zaman bu tarz mektuplar aldığını belirtti.
Joe isimli bir kişiden gelen mektup, birçok hakaretle birlikte sene başında hayatını kaybeden Kobe Bryant’la ilgili ırkçı ifadeler de içeriyor. Bu türden mektupları görmezden gelmeye alıştığını söyleyen Buss, artık bunu yapmayacağını söyledi. Ünlü yönetici aynı zamanda mektubu 19 Haziran’da, yani “Juneteenth” gününde paylaştı.
Özgürlük günü olarak da tanımlanan Juneteenth, Amerikan Sivil Savaşı sonrası kölelikten kurtulan kişileri anma ve ırkçılık karşıtı bir bayram olarak kutlanıyor.