“Ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar”

“Ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar”
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesi için “Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar” sözleri dikkat çekti.Erdoğan’ın...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın Kanal İstanbul projesi için “Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar” sözleri dikkat çekti.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Şu anda başta Çevre Şehircilik, Ulaştırma olsun her türlü adımı atmış durumdayız. Ne bundan ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar. Bu benim ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemime dayanan projedir. Biz hizmet etmek istiyoruz, Boğaz'ın ne tür tehditler altında olduğunu benim halkım iyi biliyor. Hala ana muhalefet yaptırmayız, istemezük, hiçbir şeyleri yok.”

2021’DE İHALE YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da, “2021 yılı içerisinde projemizin ihalesini yapacağız ve kararlı bir şekilde de inşallah Kanal İstanbul Projesi'ni İstanbul'umuza, Türkiye'mize kazandıracağız” dedi.

Erdoğan Taksim’e kışla için de rest çekmişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kanal İstanbul projesi için “Ne ana muhalefet ne İstanbul Büyükşehir anlar” sözleriyle tüm eleştirilere rağmen projeyi sürdüreceğini söylemesi, Gezi Parkı’na yapılması planlanan Topçu Kışlası projesini hatırlattı. 

 Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimine karşı düzenlenen gösterilerde konuyu Taksim’deki Gezi Parkı’na getirip, Topçu Kışlası’nın inşa edileceğini söylemişti. Beş yıl önceki açıklamasında Erdoğan,  “Taksim’deki kışla inşallah isteseler de istemeseler de tarihine uygun olarak o da yapılacak” demişti.