NE AVRUPASI?

Son Güncellenme Tarihi: Eylül 25, 2020 / 08:17

Enerji diyenler var, elektrik diyenler var, “Aldım alamadım” diye tartışanlar…
25 bin kişinin önünde imza attırılan Sergen Yalçın büyük bir hava getirdi Beşiktaş’a. Ama bunu yok etmek için yönetim neredeyse elinden geleni yaptı.
İddialı sözlerle Beşiktaş yönetimine geldiler ama hep küçülmekten, küçültmek söz ettiler.
Sergen Yalçın, bu işten anlayan anlamayan kulüp yöneticilerinin orda burada “Altyapıya dönmeliyiz, gençleri kazanmalıyız” beylik sözlerine, “Burası Beşiktaş efendiler” hatırlatmasını nazikçe birkaç kez yaptı. Ama duyulmadı.
Beşiktaş’ı önce Şampiyonlar Ligi rüyasından sonra da mecburi Avrupa Ligi elemelerinden bu kötü yönetim enerjisi uyandırdı.
Aslında nelerin kaybedildiğini muhasebe defteri önlerine geldiğinde daha iyi anlayacak yönetim, ama iş işten geçti. Rüya çabuk sona erdi.
Yazıya not için elime kalemi aldığımda dakika 15 idi. 15. dakikaya kadar sanki iki takım da ısınmaya devam ediyordu. Güven Yalçın, Necip’in nefis pasını golle süsledi.
Sahanın en iyisi Necip, kulaklarını özellikle de kendini Beşiktaşlı sayanlara tıkamış Necip, 120 dakikanın en hakiki adamıydı hüzünlü dün gece. Rio Ave’nin en etkili adamı Mane dün Necip’ten çektiği kadar kimseden çekmemiştir.
Necip’e topu uzatan Boyd da istekliydi. Ancak Güven Boyd’u anlamaktan çok uzaktı. Güven dün gece biraz Boyd’u anlayabilse idi gol üstüne gol atabilirdi. Dorukhan biraz daha ısınmış olsa futbola maç kolay bitebilirdi, kimi direği aşamadı kimi çerçeveyi bulamadı.
Öyle ki Beşiktaş, oynasın diye topu rakibe bıraktı ilkyarı, üç kez ciddi tehlike yarattı biri gol oldu.
Tek maçlar zordur. Ve 1-0 en tehlikeli skordur. İkiyi bulmanız gerekir. Hele ikinci golü bulup rakibin iyice açılması işinizi daha kolaylaştırır.
Bunu onlar da biliyordu, ama ikinci yarı da Beşiktaş düzeni değiştirecek bir adım atmadı. Yine topu rakibine sundu.
Tehlikeli oyun 85. dakikada Beşiktaş’ı kendine getirdi. Welinton’un güzelce izlediği beraberlik golü Ave’ye büyük güç verdi. Kartal ise normal sürenin son beş dakikasında bildiğimiz gibi Beşiktaş gibi oynadıysa da yetmedi.
Mensah’ın fişi çekecekken kale arkası tribününe yolladığı top televizyon başındakileri ağlattı. Töre’nin çırpınışları yetersiz kaldı. Kolay maç birdenbire uzatmaya gitti.
Atiba’sız ne kadar yalnız olduğumuzu gördük dün gece, Vida’sız ne kadar isteksiz oluşumuzu da.
Töre gol kaçırdı uzatmalarda, Montero turu penaltısız hediye etmeye kalktı. Utku alırız demek istedi turu uzatmaların son saniyesinde. İşi penaltılara bıraktı.
Ancak Beşiktaş’ta yola devam elektriği de enerjisi de ışıltısı da yoktu.
Süper ligde oynasa düşmemesi mucize olacak Portekiz ekibi turu kaptı, Beşiktaş’a “Evinde oynamaya devam et” dedi.
Zor dostum, şimdi Konya bekliyor evinde. Kritik maç ama pek umut yok.
Beşiktaş formasının ne kadar kutsal olduğunu bilmeyen kramponlar var elbette var ama bu büyük kulübün böyle yönetilemeyeceğini bilmeyen çok da “adam” var. Kongrede neden Beşiktaş yönetimine talip olduğunuzu hatırlamanızı isterim.
Beşiktaş Yönetim Kurulu çözecek bu meseleyi, kenar yönetimi değil. Kaybedilenler onlara yazmıyor, yönetime yazıyor. Bilin istedim.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top