NE ENFLASYON DÜŞER NE DE KUR OLDUĞU YERDE KALIR

NE ENFLASYON DÜŞER NE DE KUR OLDUĞU YERDE KALIR
Ekonomist Uğur Gürses, iktidarın seçim kazanmak için atacağı adımların bütçeye yeni yükler getireceğini konusunda uyardı, “Bütçe açığının finansmanı nasıl sağlanacak?” diye sordu. Enerji sübvansiyonu ve Kur Korumalı...

Ekonomist Uğur Gürses, iktidarın seçim kazanmak için atacağı adımların bütçeye yeni yükler getireceğini konusunda uyardı, “Bütçe açığının finansmanı nasıl sağlanacak?” diye sordu. Enerji sübvansiyonu ve Kur Korumalı Mevduat uygulamalarının yanına seçim harcamalarının eklenmesiyle açıklanan enflasyon hedeflerine ulaşmanın imkansız olduğuna değinen Gürses, “Büyüyecek bütçe açığının finansmanının ya ‘sopa ile’ bankalara ya da ‘matbaa’ ile Merkez Bankası’na yaptırılacağı çok açık” diye yazdı.

Uğur Gürses T24’teki yazısında, “Böyle bir tabloda da ne enflasyon düşer ne de kur olduğu yerde kalır” tespitinde bulundu. Gürses’e göre böyle bir yol sorunları halının altına süpürmek anlamına geliyor ve ödenecek bedel büyüyor. Gürses’e göre bu tablo müzik sustuğunda, faturanın çok ağır olacağının göstergesi.