“Ne gece ne de gündüz gelebilirler”

“Ne gece ne de gündüz gelebilirler”
Yunanistan’da iktidar partisi Yeni Demokrasi Milletvekili, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin SKAI TV’ye değerlendirmelerde bulundu ve “Ne gece ne de gündüz gelebilirler; çünkü...

Yunanistan’da iktidar partisi Yeni Demokrasi Milletvekili, eski Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis, Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin SKAI TV’ye değerlendirmelerde bulundu ve “Ne gece ne de gündüz gelebilirler; çünkü alacakları cevap çok güçlü olacaktır” dedi.

Bakoyannis, Türkiye’den gelen açıklamalara yönelik Yunanistan’ın “net bir pozisyonu” olduğunu söyledi.

Bakoyannis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına işaret ederek, “Türkiye şu anda eşi görülmemiş bir tehditler zirvesinde, daha önce bu tür söylemleri, özellikle de cumhurbaşkanından hiç duymadım” ifadelerini kullandı.

Bakoyannis, Erdoğan’ın, “bir gece ansızın gelebiliriz” sözlerini hatırlatarak, “Ne gece ne de gündüz gelebilirler, çünkü alacağı cevap çok güçlü olacaktır. Yunanistan’ın yanıt vermeyeceğini düşünüyorsa yanılıyor” dedi.

Bakoyannis, Türkiye’nin, Yunanistan’ın yeni silahlanma programından “korktuğunu” da öne sürerek, bundan dolayı Türkiye’nin kendisini “güvensiz hissettiğini” savundu.

‘ERDOĞAN’IN ADALARIMIZA SALDIRMASI BİR HAYAL’
Dora Bakoyannis, hiçbir hükümetin, ülkenin egemenliğinin ihlalini kabul edemeyeceğini vurgulayarak, “Erdoğan’ın hem Türk kamuoyuna hem de ABD’ye mesaj vermek istediğini” iddia etti.

Bakoyannis, “Batılıların, Türkiye’yi Batı’da tutmaya çalıştığını, ancak Erdoğan’a güvenmenin zor olduğunu da bildiklerini” ileri sürdü.

Bakoyannis, “Erdoğan’ın, Yunanistan’a saldırma ihtimalinin olduğuna inanmıyorum. Korktuğum şey kazanın yaşanması, tabii bu bir olasılık. Erdoğan’ın adalarımıza saldırması bir hayal” ifadesini kullandı.

Bakoyannis ayrıca, zor bir dönemde olduklarını belirterek, “Zor zamanlar geçireceğiz, çünkü bu gerilimlerin bir bedeli var. Kararlı ve soğukkanlı olmalıyız” dedi.