Ne lastik, ne motor fermuar arızası!

Ne lastik, ne motor fermuar arızası!
2021 MotoGP Dünya Şampiyonası’nın yedinci yarışı olan Katalonya Grand Prix’sini KTM sürücüsü Miguel Oliveira kazanırken, Pramac Racing pilotu Johann Zarco ikinci, Ducati pilotu Jack Miller üçüncü oldu.Yarışa ilk sırada...

2021 MotoGP Dünya Şampiyonası’nın yedinci yarışı olan Katalonya Grand Prix’sini KTM sürücüsü Miguel Oliveira kazanırken, Pramac Racing pilotu Johann Zarco ikinci, Ducati pilotu Jack Miller üçüncü oldu.
Yarışa ilk sırada başlayan Fabio Quartararo startla birlikte iyi bir çıkış yapamadı ve Miller’a liderliği kaptırdı. Miguel Oliveira da ikinci sıraya yükseldi.


Oliveira daha sonra Miller’ı geçerek liderliği aldı ve Quartararo da yaptığı hata sonrası beşinciliğe kadar geriledi.
Qartararo bitime 13 tur kala Oliveira’ya güzel bir atak yaparak liderliği aldı ama birkaç tur sonra Oliveira birinciliğe tekrar geçti ve yarışı birincilikle sonlandırdı. Böylelikle Portekizli pilot Oliveira, bu seneki ikinci galibiyetini elde etmiş oldu.
Pramac Racing pilotu Zarco müthiş temposuyla yarışın ilk yarısında vatandaşı olan Quartararo’yu da geride bıraktı ve ikinciliğe yükseldi. Zarco da böylece bu seneki dördüncü ikinciliğini almış oldu.
Yarışın tuhaf bir olay da yaşandı. Quartararo, yarışı üçüncü sırada bitirmesine rağmen virajı kestiği için 3 saniye cezadan dolayı bir sıra geriledi ve dördüncü oldu. Bu sayede Miller da podyumun son basamağına yükselmiş oldu.
Quartararo aynı zamanda tulumunun fermuarının açılmasından dolayı da sıkıntı yaşadı. Fermuarı bozulan Quartararo göğüs korumasını atmak zorunda kaldı ve bu sırada virajı kesmek zorunda kaldı. Son iki turda yaşadığı bu sıkıntı onu podyumdan etti.
Yarışta birçok pilot düştü ve yarışı bitirebilen puan almış oldu.
Quartararo bu sonuçla puanını 118’e çıkarırken, Zarco’nun 101 ve Miller 90 puanı ulaşmış oldu.
MotoGP’de sezonun bir sonraki yarışı 20 Haziran’da Almanya’da yapılacak.