Ne maske, ne sosyal mesafe..

Ne maske,  ne sosyal mesafe..
Cumartesi gerçekleşen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Babalar Günü hafta sonunda hareketliliğin artmasına neden oldu. Cumartesi sınav sonrası vakit geçirmek isteyenler sahil ve parkları doldurdu. Dün de aynı görüntüler oluştu...

Cumartesi gerçekleşen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ve Babalar Günü hafta sonunda hareketliliğin artmasına neden oldu. Cumartesi sınav sonrası vakit geçirmek isteyenler sahil ve parkları doldurdu. Dün de aynı görüntüler oluştu ve koronavirüste en önemli iki kural maske, sosyal mesafe yok sayıldı.
İstanbul’da maske takma zorunluluğu getirilse de Şişli’deki Maçka Parkı’nda ve Zeytinburnu Sahili’nde kimse maske takma zorunluluğuna uymadı. Yürüyüş yapanlar, müzik eşliğinde eğlenenler ve piknik yapanlar pandemi yokmuş gibi davrandı. Polis maske takmayanları parka almasa da parka girdikten sonra maske kuralı da unutuldu.

ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Babalar Günü’nde İstanbullular Belgrad Ormanı’na akın etti. Ormana giden caddeler üzerinde metrelerce araç kuyrukları oluştu, piknikçiler ormana ulaşmak için saatlerce trafikte bekledi. Ormanın içinde ise boş masa kalmadı.