Ne racon kaldı ne nezaket ne de izan

Ne racon kaldı ne nezaket ne de izan
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi, İYİ Parti Genel Merkezi’nde misafir eden Meral Akşener, ‘memleket masası’ önerisini hatırlatarak bu partinin hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı bileşenleri ile görüşmesinin...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’yi, İYİ Parti Genel Merkezi’nde misafir eden Meral Akşener, ‘memleket masası’ önerisini hatırlatarak bu partinin hem Cumhur İttifakı hem de Millet İttifakı bileşenleri ile görüşmesinin önemli olduğunu söyledi.
Akşener ayrıca partisinin grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Ayşe Buğra’ya yönelik eleştirilerine sert tepki gösterirken, “Sayın Erdoğan, her şeyin ötesinde, bir kadından, bir bilim insanından söz ediyorsun. Terbiyeli olacaksın. Efendi olacaksın. Bu sözler, devletin başına yakışmaz” dedi.
Akşener sözlerine şöyle devam etti:
“Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Boğaziçi üniversitesinin 36 yıllık şerefli bir hocasını, milletimizi gururlandıracak bilimsel çalışmalar yapmış bir kadını, hedef tahtasına koyamaz. Ayıptır. Günahtır. Sen eskiden siyasetin raconunu bilirdin. Hapisteki birinin ailesine (Prof. Ayşe Buğra’nın eşi Osman Kavala 3.5 yıldır tutuklu) laf edilmeyeceğini de bilirdin. Saray’a girdiğinden beri ne racon kaldı ne nezaket kaldı ne de izan kaldı.”