Ne sıfatla

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 28, 2021 / 09:48

Emekli yarbay Korkut Eken, Sedat Peker ile Atilla Peker’in kendisine yönelik iddialarına dair konuştu. Atilla Peker ile Kuzey Kıbrıs’a gittiğini belirten Eken, kendisini Mehmet Ağar’ın gönderdiğini ifade etti. Öldürülen gazeteci Kutlu Adalı’yı tanımadığını savunan Eken, İçişleri Bakanı Soylu’ya da tepki gösterdi. Eken, “Özel Harekat timlerinin kuruluşuna bakmış mı? Kimler ne kadar emek vermiş, kimler ne kadar çalışmış biliyor mu? O zaman Süleyman Soylu kaç yaşındaydı?” dedi.
Atilla Peker ile Kuzey Kıbrıs’a gittiğini doğrulayan Eken, Mehmet Bey (Mehmet Ağar) beni gönderdi. Her ihtimale karşı Sedat Peker’in kardeşi Atilla Peker’le gittim” dedi. Eken, Peker “3-5 günlük bir inceleme” için gittiğini belirtti. Sebebinin ise “PKK’nın oradaki faaliyetleri” olduğunu söyledi.
Eken, Galip Mendi’nin “beyaz Toros tahsis ettik” sözlerini de doğruladı. Peker’in kendisine “aşırı bir düşmanlığı oluştuğunu” söyledi.
Eken, Kutlu Adalı’yı öldürttüğüne ilişkin iddiaları reddetti, konunun araştırılması için savcılığa başvuracağını söyledi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top