NE ZAMANA KADAR SUSACAKSIN

NE ZAMANA KADAR SUSACAKSIN
Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in cinayetine ilişkin, önceki gün gözaltına alınan Doğukan Çep'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri başladı. Çep’in cinayetin taşeronluğunu yaptığı ve tetikçileri...

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in cinayetine ilişkin, önceki gün gözaltına alınan Doğukan Çep'in Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifade işlemleri başladı. Çep’in cinayetin taşeronluğunu yaptığı ve tetikçileri azmettirdiği öne sürülüyor.

'BANA ACİL İKİ GÜNLÜĞÜNE PARA LAZIM'

Öte yandan tutuklanan isimlerden MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk'ün ifadesi ortaya çıktı.

Köktürk, Ateş’in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Doğukan Çep’in cinayetten bir gün önce kendisini aradığını anlattı.

Çep ile 2013 yılında Maltepe Cezaevinde aynı koğuşta tanıştıklarını ifade eden Köktürk, 28 Aralık gecesi saat 23.00’de Facetime üzerinden arandığını belirterek şunları söyledi:

"‘Bana acil iki günlüğüne para lazım’ dedi. Paranın ne için lazım olduğunu söylemedi. ‘Zor durumdayım’ dedi, ‘bana 4 bin TL para gönderebilir misin’ dedi. Ben de kendisine üzerimde nakit para olmadığını, eşimin banka hesabı üzerinden işlemlerini yaptığımı, eşimin hesabında da para olmadığını söyledim. ‘Bir yerden bulamaz mısın’ dedi. Ben de yanımdaki Mehmet Ali’ye sordum. O da hesabında para olduğunu verebileceğini söyledi. Doğukan’a IBAN atmasını söyledim bana IBAN attı. Arkadaşımdan aldığımı parayı kartsız işlem olarak havale edemediğim için eşimin kartını kullanmak suretiyle bana gönderilen IBAN’a parayı gönderdim. Aramızda zaman zaman para alışverişi olduğu için IBAN’ın kime ait olduğunu sorgulamadım ve parayı gönderdim.”

SİZ GİDİN,SAHİBİNİZ GELSİN

Şüphelilerinden Tolgahan Demirbaş, MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un bulunduğu evde gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Kılavuz'un cinayetten 4 gün önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ettiği ortaya çıktı.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'teki "Büyüteç" isimli köşesinde olay gecesine dair ulaştığı bilgileri aktardı. Şardan, köşesinde cinayete dair çeşitli iddialara da yer verdi. Polisin, Demirbaş'ın kullandığı cep telefonun sinyallerini takip ederek adrese ulaştığını belirten Şardan, şunları kaydetti:

"Ekip, Demirbaş'ın bulunduğu adrese gittiğinde, evde aynı zamanda MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un da bulunduğunu gördü.

Kılavuz, kendisinin milletvekili olduğunu ve gözaltı işlemi yapılamayacağını söyledi. Buna karşılık, Asayiş Şubesi'nin sivil ekibinin başındaki emniyet müdürü, 'Sizi almayacağız, yanınızdaki şahsı alacağız' yanıtını verdi.

Bunun üzerine, Kılavuz sinirlendi ve 'Siz gidin, sahibiniz gelsin' şeklinde hakaretvari sözlerle birlikte savcı talimatı getirilmesini istedi.

Ekibin yaptığı görüşme sonrasında polis ekibi, getirilen savcılık talimatı sonrasında Demirbaş'ı gözaltına alarak Ankara Emniyeti'ne getirdi.”

ŞIK’TAN SOYLU VE BOZDAĞ’A ZOR SORULAR

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Sinan Ateş cinayetini Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Şık, "MHP’li yönetici ve milletvekillerinin dahli araştırılacak mıdır" diye sordu.

Şık, bakanlara cinayetin tetikçilerine yardımla suçlanan Tolgahan Demirtaş'ın MHP Milletvekili Olcay Kılavuz'un bulunduğu evde gözaltına alınmasını da sordu.

Kılavuz’un cinayete dair bilgilerine başvurulup başvurulmadığını da soran Şık, özel harekat polislerinin, tetikçileri İstanbul'dan Ankara'ya çakarlı araçla taşımalarını da gündeme getirdi.

Şık ayrıca, "MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın’ın olayla alakası araştırılmış mıdır, bilgisine başvurulmuş mudur? Doğukan Çep’in Hasan Ferit Gedik cinayetine ilişkin davada da avukatı olduğu bilinen Serdar Öktem ile Yalçın arasında ne gibi bir ilişki bulunmaktadır" diye sordu. 

YANINDAKİLERİ TESLİM EDECEKSİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'ye eski Sinan Ateş'in öldürülmesi üzerinden yüklendi. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bahçeli, ne zamana kadar susacaksın? Mafyalarla fotoğraflar çekmeye devam edersen, yanındaki çocuklar da mafyacılık oynamaya başlar. Teslim edeceksin yanındaki çocukları, 3-5 torbacı ile geçiştiremezsin" dedi.